Tuesday, February 02, 2016

Don't You Remember


video

When will I see you again?
You left with no goodbye, not a single word was said,
No final kiss to seal any sins,
I had no idea of the state we were in,

I know I have a fickle heart and bitterness,
And a wandering eye,
And a heaviness in my head,

But don't you remember?
Don't you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,

When was the last time you thought of me?
Or have you completely erased me from your memory?
I often think about where I went wrong,
The more I do, the less I know,

But I know I have a fickle heart and bitterness,
And a wandering eye,
And a heaviness in my head,

But don't you remember?
Don't you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,

Gave you the space so you could breathe,
I kept my distance so you would be free,
In hope that you'd find the missing piece,
To bring you back to me,

Why don't you remember?
Don't you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember you used to love me,

When will I see you again?

Tuesday, February 18, 2014

Untitled

Pernah dulu aku yang dihatimu
Pernah dulu aku yang kau rindu
Siang mu malam mu cuma aku
Setiap saat kita lalui bersama
Pahit manis kenangan kita cipta
Namun kini aku sendiri
Mengenang kenangan lalu
Kerna aku tak lagi di dalam hidupmu

Friday, October 04, 2013

Aku Selalu Milikmu


Ku fikir kau telah hilang..mati dari hidup aku
Tiada lagi rindu membuak pada dirimu
Tiada lagi doa yang ku pohon tentangmu
Hinggalah tiba suatu saat
Aku bermimpi kau kembali padaku
Membuatkan aku tersedar
Rupanya kau masih melekat dekat..dalam ingatanku
Rupanya hatiku..masih getarkan nama mu
Rupanya kau masih lagi di situ
Menunggu aku mengingatimu kembali
Seperti dulu hari hari aku hanya kau yang berada di fikiran
Dan saat itu aku berjanji
Aku selalu milikmu

Sunday, May 19, 2013

Malas Nak Update

Assalamualaikum. Hey. Lame nye xupdate bnde alah ni. Sbb nye mmg mls nk menaip sgle hal. 
Cite byk gle tp mmg malas sgt2 nk menaip ni. So for now,ni je nk ckp. Pasni bru update ok? Sabaqqq.

Thursday, February 07, 2013

Video Project For Creative Critical Thinking #Us


Assalamualaikum. Sory lame tak update. Sgt busy. Btw meh la tgk kat link ni n tgk la video yg aku n group aku buat. Biase je tp enjoy it. :) Tq.



Saturday, November 24, 2012

Sunday, August 12, 2012

Opah Sakit + Aku Tak Dapat Terima Takdir Allah


Assalamualaikum. Salam Ramadhan n Salam Aidilfitri yg akn dtg neh. Lame gle tak update blog neh en? Pose tahun neh best sbb ade ayien dgn yaya tp sedih sbb kurg mse dgn family.  Emmm,sbnrnye lme dh nk update,it just mls nk menaip plus byk sgt mende nk kena wat sem ni,busy gle study,konon2 nk naikkan pointer la cte dye kan. Heeee,moga2 dpt la kan. Emmm,bulan 6 hr tu opah jatuh n something happen kat  pinggang dye,patah or retak tak sure. And opah masuk hospital. Sumpah aku terkejut sgt2. Mule2 masuk hospital opah ok lg,tbe2 bile dh balik uma,dye tbe2 jd makin kurus,ckp tak clear dh. Pastu badan opah makin susut n makin susut smpai la jd tulang n kulit je skrg neh. Sedihnye ya Allah. Hari2 aku menanges ingat opah. Sebulan dh aku tak blk jenguk family n opah,rindu sume org sgt2. Aku dgr opah dh makin susut bdn dye,makin skt sgt smpai kena guna morphine? Gle kot smpai dh kena amek mende tu. Ntah la. Aku kdg2 salahkan takdir kenapa la jd sume ni. Kan bgus kalo mse opah jatuh tu aku ade ke sambut opah jatuh tu? Ya Allah aku sgt susa time takdir Allah ni. Tp bile fikir,aku sgt teruk pk sume tu. Allah mmg nk uji ktorg sume. Wan mie n pak atan as anak nk jge opah sabar ke tak kan. Ktorg sume ni ingt ke tak kat opah. Aku sedih. Hr2 sedih. Hr2 mata bengkak mse duk kat sini dgn roommate aku sbb aku asyik ingat opah makin teruk sgt2. Hanye roommate aku je yg tau mcm mne aku teruk sgt2 menangis siang mlm smpai tak mmpu nk wat ape2,takleh nk focus study sume. Smpai skrg dlm otak msh persoalkan npe kena kat opah sume la.  Aku cume mampu berdoa hari2 kat Allah n plus bulan pose ni moga2 Allah dgr la n makbulkan supaya opah sehat blk. Aku tau opah takleh jalan dh,possibility tu dh kurg sgt sbb umur opah dh tua. Tp at least opah dh leh gerak2 sket2 pn jadi la. Raye ni sape nk masak kan sambal ikan bilis fevret aku? Sape nk duk tepi aku mse mkn pagi raye kat uma opah? Rindunye nk dgr gelak tawa opah,suara opah bg nasihat mcm2,pggil chacha,pastu ckp bdn aku dh naik sume. Ya Allah rindunye kat opah.  Aku harap opah akn makin sht n mkin bertambah selera makan,n also aku doakan wan mie n pak atan tabah n kuat n sabar hadapi dugaan ni. Amin. 

Tuesday, January 31, 2012

3 Tahun Nenek Kembali ke Rahmatullah


Its 31th January again. Dah genap 3 tahun nenek pegi. Sakitnye rindu kat arwah nenek. Bangun pagi tgk2 ujan lebat sgt, dh jadi makin sedih plak rindu dye sgt2. Tak penah lupe lgsg detik2 kehilangan nenek yg disayangi tu. Pagi2 nak gi klas td trus msj mak ckp rindu kat nenek sgt2. Ntah la. Kenangan dgn nenek sgt2 bersemadi kat ingatan ni. Even hari pemergian nenek pun sgt2 kuat melekat kat fikiran ni. Mcm mne pagi2 dikejutkan dgn berita nenek rebah then trus dpt berita nenek dh takde. Sedihnye suasana hari tu. Everybody masih rasa kehilangan nenek. Lepas nenek pegi, mokman plak ikut jejak langkah dye, n the latest tahun lepas pak andak. L Sumpah rindukan semua ahli keluarga yg dh kembali ke pangkuan Illahi. Al-fatihah.