Sunday, August 12, 2012

Opah Sakit + Aku Tak Dapat Terima Takdir Allah


Assalamualaikum. Salam Ramadhan n Salam Aidilfitri yg akn dtg neh. Lame gle tak update blog neh en? Pose tahun neh best sbb ade ayien dgn yaya tp sedih sbb kurg mse dgn family.  Emmm,sbnrnye lme dh nk update,it just mls nk menaip plus byk sgt mende nk kena wat sem ni,busy gle study,konon2 nk naikkan pointer la cte dye kan. Heeee,moga2 dpt la kan. Emmm,bulan 6 hr tu opah jatuh n something happen kat  pinggang dye,patah or retak tak sure. And opah masuk hospital. Sumpah aku terkejut sgt2. Mule2 masuk hospital opah ok lg,tbe2 bile dh balik uma,dye tbe2 jd makin kurus,ckp tak clear dh. Pastu badan opah makin susut n makin susut smpai la jd tulang n kulit je skrg neh. Sedihnye ya Allah. Hari2 aku menanges ingat opah. Sebulan dh aku tak blk jenguk family n opah,rindu sume org sgt2. Aku dgr opah dh makin susut bdn dye,makin skt sgt smpai kena guna morphine? Gle kot smpai dh kena amek mende tu. Ntah la. Aku kdg2 salahkan takdir kenapa la jd sume ni. Kan bgus kalo mse opah jatuh tu aku ade ke sambut opah jatuh tu? Ya Allah aku sgt susa time takdir Allah ni. Tp bile fikir,aku sgt teruk pk sume tu. Allah mmg nk uji ktorg sume. Wan mie n pak atan as anak nk jge opah sabar ke tak kan. Ktorg sume ni ingt ke tak kat opah. Aku sedih. Hr2 sedih. Hr2 mata bengkak mse duk kat sini dgn roommate aku sbb aku asyik ingat opah makin teruk sgt2. Hanye roommate aku je yg tau mcm mne aku teruk sgt2 menangis siang mlm smpai tak mmpu nk wat ape2,takleh nk focus study sume. Smpai skrg dlm otak msh persoalkan npe kena kat opah sume la.  Aku cume mampu berdoa hari2 kat Allah n plus bulan pose ni moga2 Allah dgr la n makbulkan supaya opah sehat blk. Aku tau opah takleh jalan dh,possibility tu dh kurg sgt sbb umur opah dh tua. Tp at least opah dh leh gerak2 sket2 pn jadi la. Raye ni sape nk masak kan sambal ikan bilis fevret aku? Sape nk duk tepi aku mse mkn pagi raye kat uma opah? Rindunye nk dgr gelak tawa opah,suara opah bg nasihat mcm2,pggil chacha,pastu ckp bdn aku dh naik sume. Ya Allah rindunye kat opah.  Aku harap opah akn makin sht n mkin bertambah selera makan,n also aku doakan wan mie n pak atan tabah n kuat n sabar hadapi dugaan ni. Amin. 

2 comments:

anyss said...

Assalamualaikum,
Insyaallah...Allah maha mendengar doa hambaNya.

Fasha Shahrudin said...

Wsalam. Slmt dtg. Thanx anyss sudi melawat sini.